to the Antioxidant activity of royal jelly for anti-inflammatory use
Antioxidant activity of royal jelly for anti-inflammatory use
Keywords:
Antioxidant; Royal jelly; therapyAbstract
The use of nutritional supplements in animal feed has been widely investigated to improve health and productivity. Royal jelly, known for its nutritional and therapeutic properties, has been applied to enhance reproductive performance and metabolic health. Therefore, royal jelly has a wide range of therapeutic properties, including antioxidant, anti-inflammatory and immunomodulatory effects. Studies indicate that royal jelly can contribute to the improvement of conditions such as cardiovascular disease, diabetes, and neurodegenerative diseases. Furthermore, evidence suggests that royal jelly can promote wound healing, improve skin health and play a role in strengthening the immune system. It works by neutralizing free radicals present in the body, which are molecules that cause cellular damage. Royal jelly captures oxygen and causes a reduction in the presence of free radicals that are responsible for carrying out oxidative action in the body. Given its Ananti-inflammatory capacity, it acts by minimizing the clinical signs of the inflammatory. phase. Analysis shows that royal jelly has a positive impact on various health conditions due to its rich composition of nutrients and bioactive compounds. The antioxidant properties help combat oxidative stress, while the anti-inflammatory and immunomodulatory activities may be beneficial for the prevention and treatment of chronic diseases. However, more research is needed to clarify the exact mechanisms of action and determine effective and safe dosages for different health conditions.
References
Ufu.br - Site da Internet
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 Bruna Costa Furtado, Sara, Rachel, Thyago, julio, Enzo, Luan (Autor)
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Termo de cessão de direitos autorias
Esta é uma revista de acesso livre, em que, utiliza o termo de cessão seguindo a lei nº 9.610/1998, que altera, atualiza e consolida a legislação sobre direitos autorais no Brasil.
O(s) autor(es) doravante designado(s) CEDENTE, por meio desta, publica a OBRA no Caderno Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, representada pelo Grupo Verde de Agroecologia e Abelhas (GVAA), estabelecida na Rua Vicente Alves da Silva, 101, Bairro Petrópolis, Cidade de Pombal, Paraíba, Brasil. Caixa Postal 54 CEP 58840-000 doravante designada CESSIONÁRIA, nas condições descritas a seguir:
O CEDENTE declara que é (são) autor(es) e titular(es) da propriedade dos direitos autorais da OBRA submetida.
O CEDENTE declara que a OBRA não infringe direitos autorais e/ou outros direitos de propriedade de terceiros, que a divulgação de imagens (caso as mesmas existam) foi autorizada e que assume integral responsabilidade moral e/ou patrimonial, pelo seu conteúdo, perante terceiros.
O CEDENTE mantêm os direitos autorais e concedem à revista o direito de divulgação da OBRA, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons do tipo atribuição CC-BY.
O CEDENTE têm autorização para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista.
O CEDENTE têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado.