Interprofessionality between pharmacy and nutrition students in the UBS of Teresina: PET-Health

Authors

DOI:

https://doi.org/10.18378/rebes.v13i3.9823

Keywords:

Primary health care, Health education, Interprofessional training

Abstract

The Education Program for Working for Health (PET-Health) aims at qualifying undergraduate health students through teaching-service-community integration within the scope of the Unified Health System (SUS). This work aims to present a successful experience of insertion of Pharmacy and Nutrition students in the Basic Health Units (UBS) of the Eastern Regional Health Coordination (CRS Eastern) of Teresina, Piauí, Brazil. Through interdisciplinarity, the students had the opportunity to observe and collaborate with the functioning of the UBS, in addition to developing health education actions, where, among other aspects, the lack of pharmacists and nutritionists in the multidisciplinary team of primary care (AB) was noted. It is concluded that PET-Health inserts and brings students from different areas of knowledge closer to the reality of AB, contributing to the training of professionals so that they can work in a multidisciplinary team.

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Author Biographies

Artur Ribeiro Sales, Universidade Federal do Piauí, Teresina, Piauí

Graduando em Farmácia pela Universidade Federal do Piauí, Campus Universitário Ministro Petrônio Portella, Teresina, PI

Geovana Ribeiro de Sousa, Universidade Federal do Piauí, Teresina, Piauí

Graduanda em Nutrição pela Universidade Federal do Piauí, Campus Universitário Ministro Petrônio Portella, Teresina, Piauí

Jéssica Kelly de Miranda Barros, Universidade Federal do Piauí, Teresina, Piauí

Graduanda em Nutrição pela Universidade Federal do Piauí, Campus Universitário Ministro Petrônio Portella, Teresina, Piauí

Maria Victória Santos Silva, Universidade Federal do Piauí, Teresina, Piauí

Graduanda em Nutrição pela Universidade Federal do Piauí, Campus Universitário Ministro Petrônio Portella, Teresina, Piauí

Yone Caroline Silva, Universidade Federal do Piauí, Teresina, Piauí

Graduanda em Farmácia pela Universidade Federal do Piauí, Campus Universitário Ministro Petrônio Portella, Teresina, Piauí

Juliana Lima Nascimento Rufino, Universidade Federal do Piauí, Teresina, Piauí

Graduada em Farmácia pela Universidade Federal do Piauí. Mestra em Ciências Farmacêuticas pela Universidade Federal do Piauí

Waleska Ferreira de Albuquerque, Universidade Federal do Piauí, Teresina, Piauí

Docente do curso de Farmácia da Universidade Federal do Piauí, Campus Ministro Petrônio Portella, Teresina, Piauí

Gilvo de Farias Júnior, Universidade Federal do Piauí, Teresina, Piauí

Doutor em Nutrição e Saúde Pública pela Universidade de São Paulo, Professor Adjunto do Curso de Nutrição da Universidade Federal do Piauí, Campus Ministro Petrônio Portella, Teresina, Piauí

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Published

2023-07-16

How to Cite

Sales, A. R., Sousa, G. R. de, Barros, J. K. de M., Silva, M. V. S., Silva, Y. C., Rufino, J. L. N., Albuquerque, W. F. de, & Farias Júnior, G. de. (2023). Interprofessionality between pharmacy and nutrition students in the UBS of Teresina: PET-Health. Revista Brasileira De Educação E Saúde, 13(3), 500–507. https://doi.org/10.18378/rebes.v13i3.9823

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